Rajdovci odlično na Češkem in Poljskem ter v Kamniku in Ravnah

Tanja se je pretekli vikend pomerila v eliminatorju in krosu na Poljskem; Žiga, Jure, Kevin in Nal so dirkali v spustu na Češkem; Tim in Blaž na dirki serije B4X v Ravnah pri Šoštanju; Tomaž pa je dirkal na krosu v Kamniku. Pa recite, da nas ni povsod dovolj!
Tanja Žakelj se je odzvala povabilu Maje Wloszczowske in se udeležila praktično njene domače gore v Jelenji gori. Najprej je bila na svoji prvi dirki v eliminatorju 4., v nedeljskem krosu pa 2. za Evo Lechner. Tanja je po dirki povedala: “Dirka na Poljskem je bila ena lepših izkušenj v tej sezoni. Z veseljem sem se na treningih in v prostem času pridružila dekletom iz ekipe Colnaga, s katerimi sem se do sedaj srečevala izključno samo na dirkah. Spoznala sem tudi člane ekipe gostiteljice Maje Wloszczowske. Enako sproščeno vzdušje je bilo med samo tekmo. Proga mi je bila izjemno všeč, gledalcev in navijačev je bilo kar lepo število. Navdušili so me z navijanjem in poznavanjem vseh nas.”
Druga dirka serije iXS European Cup na Češkem je prinesla lep ekipni uspeh ter tri izjemne individualne rezultate. V kategoriji do 17 let je bil Nal Otoničar odličen 6., z manj kot desetimi sekundami zaostanka za zmagovalcem. Žiga Pandur je bil deveti v moški konkurenci, Jure Žabjek pa 11. Slednji je bil hkrati tudi tretji najhitrejši mladinec. Kevin Berginc je padel na treningu in se z močnim udarcem ni udeležil finala. Kaj vse se je dogajalo ta vikend v centru Špičak opisuje Žiga: “Proga slovi po zaprtih ovinkih in drsečih skalah v zgornji polovici dirke. Ta vikend je kvalifikacije še dodatno začinil dež, ki je dobro namočil progo za nedeljski jutranji trening. Čez dan se je proga posušila in za finale je bilo težko izbrati prave plašče.” Ob tem velja omeniti še zmago Zarje Černilogar v ženski konkurenci!
Medtem je na močni mednarodni dirki v krosu v Kamniku Rajd zastopal Tomaž Kučan in zasedel 12. mesto v kategoriji Masters I. V Ravnah pri Šoštanju pa je potekala dirka serije B4X, na kateri sta dirkala Blaž Bolarič in Tim Zupanc. Tokrat se je dirkalo v dvoboju, v katerem sta bila Tim in Blaž 5. oz. 8.
Čestitke vsem našim kolesarjem, ki so se znova izkazali na različnih frontah. Prihodnji vikend pa je rezerviran za državni prvenstvi v spustu in krosu; prvo bo pod Pohorjem, drugo v Kočevju.
Avtorja fotografij: Klemen Humar (Špičak), Szymon Gruchalski (Jelenia gora)

{gallery}news/2013/7/pol-ces-kam-rav{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.