Sporočilo za javnost: Tanja Žakelj do naslova evropske prvakinje

V Švici je Tanja Žakelj danes osvojila naslov evropske prvakinje v olimpijskem krosu. Zmagovalka dveh letošnjih dirk svetovnega pokala se je odlično znašla tudi na atraktivni, a spolzki progi nad Bernom, tudi tokrat pa je premočno premagala vse tekmice.

Tanja Žakelj je za svojo ekipo Unior Tools Team letos že zablestela v svetovnem pokalu, kot članica državne reprezentance pa je danes na evropskem prvenstvu osvojila še najbolj prestižen naslov stare celine. Na 6 krogov dolgi dirki je sprva vozila v skupini šestih kolesark, nato pa je ob koncu tretjega kroga napadla in do konca samo še povečevala razliko. Druga je bila Eva Lechner, zmagovalka prve letošnje dirke svetovnega pokala, tretja pa Maja Wloszczowska, druga v seštevku svetovnega pokala.

»Dirka je bila enako težka, kot so dirke svetovnega pokala. Na progi sprva nisem bila zelo sproščena, saj je zelo drsela. V prvem krogu mi je tik pred skakalnico zdrsnilo. Ker so nam rekli, da peš ne smemo čez skakalnice, sem se vrnila in šla po lažji poti. Začudena sem bila, da so šle vse druge za menoj. V naslednjem krogu smo že skakale, sama sem na progi vse bolj uživala,« je povedala Tanja po novi izjemni zmagi. »Napadla sem ob koncu tretjega kroga, torej nekako na sredini dirke. Sama pri sebi sem slutila, da se lahko hitro naredi velika razlika in to se je dejansko zgodilo. Eva Lechner mi je bila najbližje, a ker mi je šlo zelo dobro me ni mogla več uloviti. Pomagali so tudi navijači ob progi, še posebej vsi tisti, ki so me prišli spodbujat iz Slovenije.«

Tanja Žakelj je dosegla nov izreden uspeh za Slovenijo in na najlepši možen način zaključila prvenstvo, ki ga je začel Miha Halzer z 2. mestom v eliminatorju. Tanja o naslovu evropske prvakinje: »Nova majica v zbirki mi veliko pomeni, saj je občutek, ko na dirki zastopaš svojo domovino, vedno nekaj posebnega. Bi pa si želela, da bi bila to dirka svetovnega prvenstva in bi bila ta majica še toliko bolj vredna.«

Evropsko prvenstvo – olimpijski kros; Bern, Švica

Vrstni red ženske dirke:

1. Tanja Žakelj (Slovenija) 1;34:33

2. Eva Lechner (Italija) +0:38

3. Maja Wloszczowska (Poljska) +1:35

4. Katerina Nash (Češka) +1:54

5. Katrin Leumann (Švica) +2:10

Uradna spletna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com; vse novice pa boste izvedeli tudi na družabnih omrežjih Facebookin Twitter.

{gallery}news/2013/6/ep_svica{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.