Odličen štart iXS Evropskega Pokala v Leogangu

Leogang je gostil prvo dirko iXS Evropskega pokala na zelo znani progi iz svetovnega prvenstva 2012, konec septembra pa bo tam tudi finalna dirka letošnjega svetovnega pokala. Rajd ekipa v tem vikendu, Žiga Pandur, Jure Žabjek in Nal Otoničar je dosegla odlične rezultate. Za šestnajst-letnega Nala je bila to prva mednarodna dirka in kljub okvari na kolesu, je njegov rezultat soliden in kaže na dober napredek. Žiga je zasedel 9. mesto v članski konkurenci, le 5.227 zaostanka za zmagovalcem in manj kot sekundo in pol za stopničkami. Jure je dosegel 21. absolutni čas dneva in bil s tem 3. najhitrejši mladinec, Nal pa se je uvrstil na 12. mesto v kategoriji mlajših mladincev.

V prihajajočem vikendu vsi trije nadaljujejo boje v Špičaku na Češkem, pridružil se jim bo še lanski mladinski pokalni zmagovalec Kevin Berginc.

Žiga: “Progo v Leogangu poznamo že s prejšnjih dirk, a je nismo vajeni tako suhe in hitre. Na treningu sem se temu privadil in našel svoj ritem. Po sobotnemu dežju so bile razmere za nedeljsko dirko idealne. V finalnem nastopu nisem delal večjih napak. Zadovoljen sem z dosežkom in se veselim naslednje dirke na Češkem.”

Jure: “Po dežju je bila proga zelo hitra, oprijem je bil ponekod celo boljši kot v suhem. V finalnem nastopu mi je šlo odlično, naredil sem le eno manjšo napako, ki me ni stala veliko časa. Veseli me, da nisem veliko zaostal za najhitrejšima mladincema, zato sem zelo motiviran pred naslednjo dirko serije in pred nadaljevanjem svetovnega pokala.”

Nal: “Moja prva tekma na mednarodni sceni, vse na tekmi me je zelo navdušilo. Z vožnjo seveda nisem zadovoljen, na vrhu se mi je strgala pletenica in tako sem večino časa vozil v 9 ali 10 prestavi. Veselim se že tekme naslednji teden v Špičaku, da popravim svojo uvrstitev”. 

{gallery}news/2013/6/ixs_leogang{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.