Ekipni uspeh v Avčah, Tanja odlično v Mekinjah

Nov vikend, novi “fronti” za tekmovalce ekipe Rajd-Trek. Spustaški del ekipe je odlično nastopil v Avčah, na že deseti izvedbi te legendarne dirke, ki tudi tokrat ni razočarala s strani dobre organizacije. Najhitrejši čas dneva je postavil Žiga Pandur in med člani slavil z več kot štirimi sekundami prednosti pred Miranom Vauhom; tretji je bil domačin Andrej Markič. Verjeli ali ne, za Žigo je to prva zmaga na dirki na Pokal Slovenije; zmagal je že na državnem prvenstvu, stal na najvišji zmagovalni stopnički na mednarodnih dirkah v tujini, ob vseh odličnih uvrstitvah pa se mu je ta zmaga do sedaj izmikala. Za izjemni ekipni uspeh Rajda pa sta poskrbela Kevin Berginc s 4. in Aleš Virtič s 6. mestom. Seveda je treba posebej pohvaliti še Jureta Žabjeka, ki je na jutranjem treningu grdo padel in nato vendarle nastopil ter si med starejšimi mladinci privozil drugo mesto za Miho Ivančičem. V kategoriji do 17 let je bil Nal Otoničar peti. Uvrstitve vseh članov Rajd boste našli v reportaži na mtb.si.

Na drugem koncu Slovenije, v Mekinjah pri Kamniku je bil na sporedu t. i. kratki kros, na katerem je seveda nastopila tudi Tanja Žakelj. No, Tanja ni le nastopila, ampak je dirkala na vso moč in prišla do nove zmage, druga je bila Blaža Klemenčič. Čestitke vsem tekmovalcem za nove odlične rezultate ter pogumne nastope, sami pa si poglejmo še kaj so glavni akterji današnjega dne povedali po končanih dirkah.

Tanja Žakelj: “Navdušena sem nad progo v Mekinjah, je resnično prava za kros, samo dirko pa se izkoristila za dober trening. Tudi z rezultatom sem seveda zadovoljna. Po štartu mi je bilo težko držati visok tempo Blaže, nato pa sem v začetku 4. kroga napadla in razliko mi je uspelo ohraniti do cilja.”

Žiga Pandur: “Super proga in dobra organizacija dirke, zdržalo pa je tudi vreme. S finalno vožnjo sem zadovoljen, prav tako tudi s formo v tem prvem delu sezone. Do prvih pomembnejših dirk je še mesec dni časa, tako da ciljam še na dvig pripravljenosti, na tisti pravi ritem za svetovni pokal.”

Kevin Berginc: “Dirka je bila super, vreme je zdržalo, zaradi tega je bilo tudi ogromno gledalcev ob progi. V zgornjem delu sem storil več večjih napak, kar je zagotovo posledica pomanjkanja DH treninga. Zaradi šole enostavno ni mogoče trenirati dveh disciplin hkrati in biti v obeh konkurenčen najboljšim. Dirk bo še ogromno, v drugem delu sezone pričakujem redne uvrstitve med prve tri, tako v spustu, kot v eliminatorju.”

Aleš Virtič: “Proga je bila odlično pripravljena, razmere dobre, zaradi prahu je bila ponekod drseča. Na treningu ni šlo po načrtih, saj sem imel več defektov. Včerajšnje kvalifikacije sem odpeljal netekoče, danes pa mi je šlo v finale veliko bolje … do izleta s proge, ki me je verjetno stal tudi stopničk. Z rezultatom nisem zadovoljen, saj sem sposoben odpeljati veliko bolje.”

Jure Žabjek: “Na tej zelo hitri progi mi je primanjkovalo treninga in tudi zato polfinalna vožnja ni bila popolna. V nedeljo sem na drugi vožnji treninga grdo padel in ob pristanku celo poškodoval čelado. Preventivno sem šel na pregled v novogoriško bolnico, nato pa nazaj na dirko in direktno na finalno vožnjo. Drugo mesto je dober rezultat po vsem tem, kar se mi je danes zgodilo.”

Foto Klemen Humar in Tine Mahkovec

{gallery}news/2013/4/avce{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.