“Hrvaški vikend” s tremi zmagami za Rajd

Kombiji polni tekmovalcev so ta vikend romali na Hrvaško, tekmovalci v krosu so se odpravili v Premanturo na močno mednarodno dirko v krosu, tekmovalci v spustu pa so na Lošinju začeli svojo sezono s prvo dirko. Rajdovci so bili odlični!
Tanja Žakelj je v modrem dresu ekipe Unior Tools Team suvereno zmagala na sobotne krosu kategorije UCI C1, dirko je dobila s skoraj 4 minutami in pol prednosti pred Ukrajinko Jano Belomojno. Tanja je bila seveda zadovoljna z novo zmago: “Vedela sem, da je danes dober štart zelo pomemben in ta mi je tudi uspel. Tako sem prišla prva v prvi spust in se takoj odlepila od tekmic. Hitro sem dohitela zadnje mladince, ki so štartali pred nami, a poskušala prehitevati čimbolj mirno, brez izgubljanja energije. Po prvem krogu, ko zasledovalk nisem opazila za mano, sem malenkost spustila tempo in ga držala do konca. Proga tu mi je zelo všeč in sem sploh ob super rezultatu zelo zadovoljna. Prvič letos na kolesu v kratkih hlačah (na prostem seveda) – neprecenljivo!” V nedeljo je bil na tem istrskem prizorišču še maraton, ki ga je prav tako zmagala Tanja.
Na Lošinju pa se je medtem odvijala prva “domača” dirka v spustu, na kateri so seveda nastopili skoraj vsi “glavni” Rajdovci. Dirkaški vikend na kamnitem terenu, ki je prinesel veliko defektov, je izmed naših tekmovalec najbolje zaključil Jure Žabjek. Jure je tako kot Tanja in Žiga Pandur član ekipe Unior Tools Team, svojo hitrost pa je tokrat dokazal z zmago med mladinci in tretjim najhitrejšim časom dneva. “Na tej progi je bilo res veliko odvisno od zračnic in tudi sam sem po koncu polfinalne vožnje našel prazen plašč. V finalu teh težav ni bilo in z vožnjo sem zadovoljen, še bolj z zmago. Proga je bila sicer kratka, a zaradi veliko drsečega kamenja dober trening za Fort William,” je po dirki povedal Jure. Žiga medtem ni dobro začel sezone, z defektom v polfinalu in finalu je končal na repu razvrstitve, ob njem pa je bil Aleš Virtič, prav tako s predrto zračnico.
Odlično pa je v sezono štartal Žan Jurca, ki je med člani osvojil šesto mesto! Po dirki je povedal: “Proga na Lošinju je zanimiva, vsekakor ni bilo dobro če si na njej padel. Ne noro težka, a vseeno zelo zahtevna za kolo in opremo. Meni je bila všeč s kombinacijo terena in mestnih odsekov. V finalu so me sodniki ustavili kmalu po začetku, saj je tekmovalec pred menoj padel, v tistem pa sem ugotovil, da imam počeno zračnico. Hitro sem zamenjal in na polno odpeljal celo progo ter dosegel zelo dober rezultat. Meni je bilo vse skupaj super!” Čestitke vsem za dobre nastope!
Uvrstitve ostalih članov Rajd boste našli v rezultatih na mtb.si.
Fotografije: Klemen Humar (Lošinj) in Robert Ciglar / Adventure.si (Premantura)
{gallery}news/2013/4/losinj-premantura{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.