Teva navdušuje z Linksom

Teva je leta 2011 predstavila svoje prve kolesarske čevlje in si hitro izborila svoj status znotraj velikega kolesarskega sveta, saj so se kolesarji navdušili nad kvaliteto, udobjem in oprijemom, svoje pa so seveda dodali tudi nekateri najboljši frirajderji; uporablja jih tudi zmagovalec zadnjega Red Bull Rampaga Kurt Sorge. Podjetje ima svoje korenine drugje, v športnih sandalih, ki jih vsi ljubitelji narave dobro poznamo. Teva je pravzaprav podjetje, ki je “izumilo” športne sandale, navdih zanje pa je dobil mladi rečni vodič iz Grand Canyona.
Prvi razvoju prvega modela Links je sodeloval ameriški frirajder Jeff Lenosky in prav ta model je še danes “glavni” v Tevini ponudbi in tudi najbolj popularen, na voljo je v dveh višinah in v različnih barvah. Sodelovanje Jeffa je bilo zelo pomembno, saj je izkušnje iz resničnega sveta prenesel v same čevlje in za vsako malenkostjo stoji razlog. Podplat je izdelan tako, da se kar se da optimalno integrira s pedali. Prednji del stopala je zaščiten z gibljivim ščitnikom, ki poskrbi za manj bolečin prstov. Čevlji so izdelani s tehnologijo ion-mask, ki na molekularnem nivoju preprečuje, da bi materiali vpijali vlago in zato se čevlji ne razmočijo kar tako. Poleg tega so za izdelavo čevljev uporabili veliko vodoodpornih materialov, ki še dodatno pomagajo v deževnih dneh.


Cam McCaul in Kurt Sorge o razvoju čevljev Teva Links Mid

Podplat je ključen del kolesarskega čevlja in v tem primeru ni nič drugače. Teva je zelo dolgo časa razvijala gumo Spider, ki zagotavlja oprijem v vseh mogočih okoljih, poleg same zmesi gume pa je oprijem zagotovljen še zaradi že omenjene oblike podplata. Prednji in zadnji del čevlja sta izdelana z bolj agresivnim profilom za dober oprijem v trenutkih, ko nismo na kolesu. V predelu pete pa je vgrajen še ShockPad, ki blaži silo udarcev in zaščiti peto. Modela Links in Links Mid bosta v sezoni 2013 na voljo tudi v Sloveniji, kupili jih boste lahko pri izbranih kolesarskih trgovcih.
Teva je tudi nov partner KD Rajd in ekipe Unior Tools Team. Tekmovalci in učitelji bodo uporabljali model Links, kasneje v letu pa še model, ki bo združljiv s SPD pedali. Teva je tudi partner kolesarskih kampov v Kranjski Gori, več o tem pa na strani Teva Bike Kamp.

{gallery}news/2013/2/teva{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.