Objava za javnost: Ekipa Unior Tools Team na svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu

ZA ZAKLJUČEK SEZONE DESETO MESTO V KONKURENCI DEKLET

Hafjell, Norveška – Sklepno dejanje svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je za nami, ekipa Unior Tools Team pa je znova dosegla lep uspeh. Žiga Pandur je v finalu izboljšal svojo uvrstitev iz kvalifikacij in končal na 66. mestu, še veliko bolj uspešna pa je bila Jess Stone. Angležinja v slovenski ekipi je dosegla 10. mesto, kar je njena najboljša dosedanja uvrstitev v svetovnem pokalu.

V teh dneh že dobro ohlajeni Hafjell je gostil zadnjo letošnjo dirko svetovnega pokala v spustu, na dirki pa je seveda nastopila tudi slovenska UCI ekipa Unior Tools Team. Z dobrimi nastopi tekom celotne sezone se je ekipa prebila med elitno petnajsterico, tudi na tej dirki pa so njeni tekmovalci dosegli lepe rezultate. Res pa je uspeh le polovičen, saj se dva fanta nista uvrstila v finale.

Najbolj se je izkazala Jess Stone, ki se je na tej zahtevni in zelo raznoliki progi počutila odlično, dobro vožnjo pa je preko treningov in kvalifikacij prenesla tudi v finale. Dosegla je 10. mesto in s tem dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Izmed treh fantov v ekipi je dirko najbolj odpeljal Žiga Pandur, ki se lahko pohvali z uvrstitvijo v finale na čisto vseh letošnjih dirkah svetovnega pokala, kar je uspelo le nekaj več kot dvajset tekmovalcem. Tokrat je naredil kar nekaj napak v kvalifikacijah, nato pa rezultat v finalu izboljšal in na koncu zaključil na 66. mestu. Žal vožnja vendarle ni šla po načrtih, saj se mu je zgodila zelo redka okvara; pretrgala se mu je pletenica menjalnika in praktično od štarta do cilja je moral voziti v najtežjem prenosu.

»Zadnja dirka mi ni šla po načrtih in zagotovo sem si želel sezono zaključiti na drugačen način. Vseeno sem super zadovoljen s doseženim v letošnjem letu,« je po dirki povedal Žiga. »Dosegel sem večino svojih ciljev, bil stalno v finalu in borbi za visoka mesta, le med prvih trideset se nisem uvrstil. Zdaj moram delati na še večji konstantnosti in izboljšanju rezultatov.« Ne pozabite, Žiga je uspešno nastopal tudi na drugih dirkah in v sezoni zmagal na dveh mednarodnih spustih prve kategorije.

Nejc Rutar in Harry Heath sta tokratno dirko zaključila v petkovih kvalifikacijah. Preprosto sta naredila preveč napak, v močni konkurenci pa seveda ni milosti.
Slovenska gravitacijska ekipa Unior Tools Team se lahko ob koncu svoje druge sezone pohvali s stalno dobrimi nastopi v svetovnem pokalu, še večjim priznanjem na svetovni sceni in z zmagami na drugih mednarodnih dirkah. Nejc, Žiga in Jess so dosegli svoje najvišje uvrstitve v svetovnem pokalu, pogosto pa so prehiteli tudi katere izmed zvezdnikov športa. »Naša ekipa je majhna v primerjavi z največjimi, a delamo enako trdo, verjamemo v naše tekmovalce in si stalno postavljamo višje cilje. Za nami je zelo uspešna sezona in upravičeno lahko svoje cilje usmerimo še višje,« pravi vodja ekipe Tine Mahkovec. »Svoj prostor pa si nismo izborili le z rezultati, ampak tudi s kreativnejšim pristopom k dirkanju, ki vključuje tudi sodelovanje s številnimi drugimi ekipami in posamezniki iz samega vrha športa. Vsi v ekipi smo navdušeni tudi nad številom fanov, ki nam stojijo ob strani; tudi tukaj sredi Norveške so nas spodbujali naši rojaki.«

Uvrstitve članov ekipe UTT na dirki svetovnega pokala v spustu v Hafjellu na Norveškem

Moški
1. Steve Smith (Kan, DeVinci Global Racing) 3:31,76
66. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +17,96
83. Harry Heath (VB, Unior Tools Team) Izven finala
90. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) Izven finala

Ženske
1. Rachel Atherton (VB, GT Factory Racing) 4:01,54
10. Jessica Stone (VB, Unior Tools Team) +28,74

Uradna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com, ekipo in posamezne tekmovalce pa lahko spremljate tudi preko družabnih omrežij Facebook in Twitter.
{gallery}news/2012/sep/norway{/gallery}
Zavarovalnica Triglav, d.d.