Sporočilo za javnost: RUTAR IN PANDUR DO OSEBNIH REKODROV V SVETOVNEM POKALU

Mont Sainte Anne, Kanada – Prva izmed dveh severnoameriških dirk svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je prinesla nov velik uspeh za UCI ekipo Unior Tools Team in slovenska spustaša Nejca Rutarja in Žigo Pandurja. Oba sta dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, ekipni uspeh pa je še dopolnil angleški tekmovalec Harry Heath.

41. mesto Nejca Rutarja in 49. mesto Žige Pandurja je nov zelo lep dosežek v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu. Nejc in Žiga sta s s tem zelo približala samemu vrhu, svoje rezultate pa stopnjujeta iz dirke v dirko in to je tisti pravi pokazatelj dobre forme. A na legendarni progi na Mont Sainte Anne vendarle ni šlo brez zapletov in vsaj Nejc bi morda lahko šel še višje. Poroča Nejc Rutar: »Pred štartom sem imel dober občutek, štartal sem na polno. Naredil sem nekaj napak in ponekod prenesel premalo hitrosti, a največja napaka se mi je zgodila v zgornjem delu, kjer sem z gonilko zadel v skalo. Ta se je zvila in zato nisem več mogel peganjati, kot bi sicer lahko. Seveda sem z rezultatom zadovoljen, a grenak priokus ostaja. Pomembno je, da vem, kam se lahko pripeljem.« Pri hitrostih in silah, ki nastajajo v tem športu so “poškodbe” kolesarskih komponent seveda nekaj povsem običajnega.

Z novim uspehom je bil zelo zadovoljen tudi Žiga Pandur: »Vožnja je bila dokaj solidna, z nekaj zelo hitrimi deli in zopet z nekaj napakami. Počasi stopnjujem formo, danes sem prvič prišel med prvih petdeset in občutek je zelo dober. Naslednji vikend nas že čaka nova dirka in znova bom poskusil izboljšati rezultat.«

Uspeh slovenske ekipe Unior Tools Team sta dopolnila še angleška tekmovalca – Jess Stone je bila 18., po dirkah z nekaj smole v finalnih vožnjah pa je ponovno navdušil Harry Heath. V finalu je štartal med prvimi in z odličnim časom zelo dolgo časa sedel v stolu vodilnega, na koncu pa dosegel 32. mesto.

Dirki sta dobila Aaron Gwin in Rachel Atherton, ob pogledu na rezultate pa boste opazili tudi zelo majhne časovne razlike med tekmovalci. Naslednja postaja svetovnega pokala je ameriški Windham, dirka tam bo že prihodnji vikend.

Uvrstitve članov ekipe UTT na dirki v spustu v Mont Sainte Anne v Kanadi

Moški:

1. Aaron Gwin (ZDA, Trek World Racing) 4:14,02

32. Harry Heath (VB, Unior Tools Team) +14,00

41. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +15,27

49. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +18,08

Ženske

1. Rachel Atherton (VB, GT Factory Racing) 4:49,96

18. Jessica Stone (VB, Unior Tools Team) +32,12

Uradna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com, ekipo in posamezne tekmovalce pa lahko spremljate tudi preko družabnih omrežij Facebook in Twitter.

{gallery}news/2012/jun/utt_msa{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.