Sporočilo za javnost: PO ODLIČNIH KVALIFIKACIJAH S TEŽAVAMI V FINALU

Commezzadura, Val di Sole, Italija – Sinoči je slovenska UCI MTB ekipa Unior Tools Team zabeležila najboljše kvalifikacije do sedaj, prav vsi tekmovalci ekipe so imeli lepe možnosti za zelo dobre končne uvrstitve. Današnji finale se je žal razpletel manj uspešno, najhitrejšima Nejcu Rutarju in Harryju Heathu so celo zagodle tehnične težave.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu je sedaj v polnem zamahu tudi za spustaše, saj se po današnji dirki v Val di Sole celoten cirkus seli na Škotsko, praktično takoj zatem pa še v Severno Ameriko. Rezultati ekipe Unior Tools Team so tokrat podobni tistim s prve dirke v Južni Afriki, le da je tokrat nastopila tudi Jess Stone, ki je zasedla 18. mesto. Žiga Pandur je včeraj odpeljal slabo kvalifikacijsko vožnjo, danes pa je bil najvišje uvrščeni tekmovalec v belo-modrem dresu »orodjarjev«. Po končnem 63. mestu je povedal: »Finalne vožnje na koncu nisem sestavil tako, kot sem jo uspel na treningu. Očitno sem želel malo preveč in na takšnih progi se lahko to hitro maščuje in se tudi je. Ne glede na čas vem, da sem vozil bolje kot v kvalifikacijah in da zmorem še več. Bomo poskusili to realizirati na naslednji dirki.«

Podobno razmišlja tudi Nejc Rutar, ki je polovico proge prevozil s predrto zadnjo zračnico in končal na 78. mestu: »Že se veselim naslednjega vikenda, saj sem s pokazano vožnjo tu v Italiji zadovoljen in imam dober občutek, predrta zračnica je pač nekaj, kar se zgodi. Počila mi je na sredi proge, do tam pa mi je šlo zelo dobro. Ko pa sem začutil, da mi zadnji del kolesa odnaša, sem takoj vesel, da nimam več možnosti za dober rezultat. Tudi Harry Heath je imel veliko smolo s kolesom, pri enem izmed pristankov na koreninah mu je odneslo prednje kolo, nato pa je z zadnjim delom kolesa silovito zadel v drevo in odlomil zadnji menjalnik. Do cilja se je lahko samo še spustil in zasedel 76. mesto.

Svetovni pokal v spustu se nadaljuje prihodnji teden v Fort Williamu na Škotskem, seveda tudi z ekipo Unior Tools Team.

Uvrstitve članov ekipe UTT na dirki v spustu v Val di Sole, Italija

Moški:

1. Aaron Gwin (ZDA, Trek World Racing) 3:10,57

63. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +26,33

76. Harry Heath (VB, Unior Tools Team) +38,40

78. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +43,40

Ženske

1. Rachel Atherton (VB, GT Factory Racing) 3:49,43

18. Jessica Stone (VB, Unior Tools Team) +44,22

Uradna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com, ekipo in posamezne tekmovalce pa lahko spremljate tudi preko družabnih omrežij Facebook in Twitter.

{gallery}news/2012/jun/utt_vds{/gallery}

Zavarovalnica Triglav, d.d.