Uroš Ložar

Koliko časa si že v Rajdu?
Moram pogledat na člansko izkaznico:), aha od 14.6.2008.

Kaj trenutno počneš oz. kaj ti trenutno vzame največ časa (vemo da to ni kolo:-))?
Revija Sokol, in sanjarjenje o brezskrbnem življenju.

Za seboj imaš že zelo dolgo tekmovalno pot, ne samo v krosu, tudi v spustu. Lahko kaj več poveš o tem?
Začetki segajo v leto 1990, Klub gorskih kolesarjev Gams, kjer sem spoznal Andreja Deklevo.
Od leta 91, do 96 sem vozil kros in dh, pa še par dual slalomov, v letih 1994 in 1995 sem bil državni reprezentant v spustu. V sezoni 1996 sem se ?upokojil? in se za 6 let dobesedno poslovil od kolesa in kolesarstva.
Na kolo sem se zopet usedel leta 2002 in začel furat, no vozim se še danes in upam, da se bom vsaj še 40 let:)

Si eden izmed tistih Rajdovcev ki je nabijal skoke na BMX progi ko se večina še rodila ni kajne?
Ja to je bilo med leti 1992 in 1995. Zapuščena proga, smeti in jaz. Včasih mi je družbo delal Janez Grašič (za vse ki ga ne poznate: slovensko švicarska legenda, nekajkratni državni prvak, tudi bivši bmx dirkač, sedaj pa graditelj mtb trailov in uživač na kolesu).

Najljubši plac za furat?
Rašiške potke, nikoli jih ne zmanjka…če pa mi čas dopušča pa kjerkoli zunaj ljubljanskega kotla.

Kakšna je tvoja sanjska služba na področju MTBja?
Mogoče ta, ki jo trenutno opravljam, če pa lahko sanjarim naprej, pa definitivno ena prava mtb ?nežnovalnica? koles (servis in pralnica ? sem namreč obseden s čistočo kolesa).

Kako ocenjuješ stanje MTB scene sedaj in izpred 10let? V mislih imam tako KZS, sceno kot resnost in pristop tekmovalcev.
Kzs-ja se nebi dotaknil ? čeprav se mi zdi stanje sedaj kar ok., kar se tiče scene, moram reči, da je dh v zadnjih letih napredoval s svetlobno hitrostjo imamo nekaj izrednih tekmovalcev, 4 kros prav tako. Morda bi 4kros še malenkost bolj približal urbani kulturi (tako kot je bilo včasih z bike ? fighti). Olimpijski kros je po množičnosti oziroma številu tekmovalcev nazadoval, prav tako po količini tekem na domačih tleh (letos obljubljajo drugače). Kar se tiče pa samih tekmovalcev, je ženska zasedba najmočnejša do sedaj (v mojih dirkaških časih je bila ena, morda dve, no ja včasih tudi tri tekmovalke), pri moških smo imeli vsa leta vrhunske posamezdnike. V mojem dirkaškem obdobju: Marjan Jauk (legenda in pionir med kroskantrijaši), Blaž Budja, Robi Lomovšek (odličen xc dirkač, ki je zelo dobro vozil tudi v spustu), Rok Drašler, ne smem mimo Jureta Golčerja, škoda ker je šel med cestne dirkače. Potem je tukaj Primož Štrancar, pa še kdo bi se našel. Včasih smo vozili vse z istim kolesom, tako spust kakor cc, danes je to neizvedljivo. Spominjam se svojega prvega dh bajka, ki je imel zadaj 4 cm in spredaj 6 cm hoda ( za primerjavo, v tistem času je imelo kolo Johna tomaca 8cm hoda spredaj in zadaj:)), danes pa…no sedaj sem se pa čisto oddaljil od prvotnega vprašanja…

Imaš še kaj za povedat ostalim Rajdovcem in našim oboževalcem?
Kolesarite kolikor se le da, ampak nikakor brez čelade in ostale zaščitne opreme!!

Zavarovalnica Triglav, d.d.