Rok Jurca

Koliko časa si že v Rajdu?
V kolesarskem društvu sem že od samega začetka delovanja, torej od leta 2005.

Kakšno vlogo igraš v Rajdu (everyday, tekmovalec, organizator, učitelj…)?
Nekaj časa sem bil podpredsednik, sem tudi pomočnik pri organizaciji prireditev ter vodja Rajd Trek ekipe. Ves čas pa sem tekmovalec v spustu, včasih tudi v 4 krosu. Letos se bom posvetil predvsem organizaciji prireditev ter kot glavni mehanik ekipe Unior Tools Team. Redno bom tudi izvajal treninge za mlajše ter sodeloval pri freeride kampih.

Poleg bicikla imaš baje v domači družinski garaži oz. dvorišču še en kup vozil?
Ja bol na dvorišču, ker v garažo ne gredo vsa vozila, mamo namreč samo eno garažo:) Jaz pa imam kar dva avtomobila!:) Za zimo odlično 5ko (Renault in BMW, samo zadnji je brez mašine:)) , poleti pa starodobnika(32 let). Imam BMW 316, ki ga nenehno vzdržujem in predelujem (prav v teh dneh je dobil nov motor:)). V sončnih dneh pa me premami tudi vožnja z motorjem (KTM duke). To je to, sej več pa nimam.

Za seboj imaš že zelo dolgo dirkaško sezono, če sem prav preštel bo skupaj s kartingom kar kakih 18 let. Se boš kdaj naveličal pa zakaj ne?:))
Ja, v dirkaške vode sem zaplul že pri 7ih letih in moja barka še ni potonila. Tako sem 10 let vztrajal v kartingu, ki pa sem ga žal moral pustiti zaradi prevelikega finačnega zalogaja. Našel sem se v bajkanju v katerem pa uživam že 9 let in upam da bom še dolgo! Seveda se ne bom naveličal, vsaj dokler bo dobra družba, veliko užitkov pri furanju in malo poškodb.

Najljubši plac za furat?
Phh, nimam nobenega posebnega placa v mislih. Glavno je, da je gozd in dolina! Ne moti me niti prevoz z gondolo ali kombijem. Zadnje čase pa rad odkolesarim na kakšen vrh, ter se potem zasluženo spustim v dolino.

Kako poteka tvoj povprečen dan med tednom?
Vstanem, se oblečem, umijem zobe in obraz, odtočim, nič ne pojem, odidem dol (v delavnico), delam kar mi pride pod roke, da imam le kaj za počet (popravljam žage, kosilnice, čolne ali pa rihtam svojega BMWja). V lepem vremenu je še čas za kakšno furo s kolesom in pranje le tega. Sledi hranjenje in izločanje. Svoj prosti čas pa rad namenim tudi svoji punci. Aja, pa seveda se družim še s prijatelji in se kdaj pa kdaj zvečer stuširam.

Če denar ne bi bil ovira, s čim bi si zapolnil garažo?
Ojoj. Prvič bi si naredil večjo garažo:) Potem pa kupil še eno:) Zapolnil pa bi jih s starodobniki pa tudi s kakšnim novodobnikom. Raje ne bom našteval, bo preveč za brat.

Imaš še kaj za povedat ostalim Rajdovcem in našim oboževalcem?
Neh kosilat, pojd se kolesat!:)

Zavarovalnica Triglav, d.d.