Grega Stopar

Nadaljujemo z našo predstavitvijo Rajdovcev. Začeli bomo po naključnem vrstnem redu, le da bodo v ospredju bolj aktivni člani. Mogoče s tem koga stimuliramo da postane bolj aktiven:) Tokrat je na vrsti Grega Stopar.

Koliko časa si že v Rajdu?
Član društva sem od ustanovitve, torej od leta 2005.

In kakšno vlogo imaš trenutno?
Uradno sem v nadzornem odboru ali nekaj takšnega. A prava vloga je drugačna, skupaj s predsednikom skrbiva, da so izpeljane vse prireditve, v prvi vrsti to pomeni iskanje pokroviteljev, nato pa sama izpeljava in vse kar je povezano s tem.

Za seboj imaš že precej pestro zgodovino organizacije prireditev, kaj vse si že organiziral?
Prvi resen in omembe vreden samostojni projekt je Siemens Mobile Bike Fight 2002; dirka v Ljubljani je bila tako uspešna, da smo v sezonah 2003 in 2004 organizirali kar serijo tekem po vsej Sloveniji. Leta 2005 smo na Javorniku zakuhali prvo in še danes edino skupno državno prvenstvo v spustu in krosu, do danes pa organizirali še celo vrsto pokalnih in nepokalnih dirk v spustu, 4krosu in dirtu. Vmes je bilo še nekaj drugih prireditev, a v drugih svetovih.

Kje te bomo videli letos?
Na kolesu po stezicah po vsej Sloveniji! Ne bom preveč hiter, tako da me zlahka ustavite. 🙂 Sicer pa v vlogi organizatorja na vseh rajdovih dirkah ter na Evropskem prvenstvu v spustu v Kranjski Gori. V vlogi poročevalca ali še česa pa na svetovnem pokalu, EP v Ajdovščini, na veliko pokalnih tekmah in še kje.

Ali raje fotkaš ali furaš? 🙂
Furam! Glede tega sploh ni dvoma, kar je lepo vidno tudi v foto arhivu. Iz lokacij, kjer sem bil s kolesom in sem vozil, skoraj ni slik. Čeprav pa zadnje čase fotografijo odkrivam v povsem novi luči, saj mi ni treba več toliko slikati za naročnike in bolj uživam v tem. Kar se (vsaj po moje) odraža tudi v kvaliteti fotk.

Najljubši plac za furat?
Če bi rekel karkoli drugega kot Golovec bi lagal sam sebi, saj sem tam dejansko največ časa, pa še res dobre poti so. Sicer še vse okoli Ljubljane, pri čemer bi izpostavil Rašico, omenil pa bi še res čudovite terene na Koroškem ter tudi Notranjskem. V tujini sta za zdaj nepozabna Slickrock in Livigno.

Najljubša hrana in pijača?
Za zajtrk Čokolino, nekaj s čimer se ni treba veliko ukvarjati za kosilo. Ter seveda junk food v vseh mogočih oblikah. Voda, mleko, Cockta.

Kaj bi še povedal svojimi oboževalcem?
Nisem vedel da jih imam! Če je res kakšen ali kakšna naj se mi javi, ker me res zanima zakaj je moj oboževalec/-ka?

Grega StoparFoto: Grega Stopar

Grega StoparFoto: Andrej Dekleva

Grega StoparFoto: Urša Drofenik

Grega Stopar

Zavarovalnica Triglav, d.d.