Blaž Harej

Kdaj si se pridružil Rajdu in kaj te je navdušilo?
Ma ne vem več točno kdaj sem se pridružil. Pred približno 3., 4. leti. Navdušila me je pa organizacija enodnevnih freeride tečajev. In najbolj od vsega en fant, ki je bil prijazen in vedno pripravljen pomagati in se prilagoditi. Nek Tine Mahkovec. Iz njega bo se kaj, marsikaj!

Koliko časa že furaš mtb in kaj si počel prej?
Svoje prvo gorsko kolo sem si kupil leta 2001. Prej nisem imel denarja. Še danes se spomnim svoje prve gorsko-kolesarske poti. Uroš, moj takratni sostanovalec in večni prijatelj, me je poslal z nekimi borimi napotki na Katarino (nad lj). Hvala Uroš. In na mojo veliko srečo sem na Jakobu srečal Maurota, ki mi je prijazno pokazal kar me je zasvojilo – navzdol na Slavkov dom. Hvala Mauro. Pa čeprav sem prišel domov kar z nekaj modricami, ni bilo več poti nazaj. Pred kolesom? Najprej naj povem, da za časa moje srednje sole gorskih koles sploh poznali nismo. Ja, Gary je takrat sele razmisljal o njih. Potem pa studij, kjer so mi prosti čas zapolnjevali od vsega najbolj vsakodnevni sprehodi z psom. Lepi časi.

Baje imaš veliko tatujev, imajo kaken poseben pomen?
🙂 Veliko je sicer stvar definicije in pogledov, meni se jih ne zdi dosti, ma moram priznati, da večini mojih znancev pa. Ja, imajo pomen. Ne vsi, nekaj jih pa ima. Ma si bom vzel svobodo jih tukaj ne razlagat. Naj pomenijo vsakemu kar sam vidi v njih.

Ukvarja se gotovo še s kakim drugim športom, kaj naprimer?
Smučanje, windsurf sem letos spet začel (pri www.windsurfer.si in so super, če se želite hitro naučiti srfat ali samo izpilit vaše znanje absolutno priporočam; pa se fajn klapa so ), občasno tek in v hribe, redko wakeboard in badminton, kadar lahko se veselim plavanja, relativno redno sem hodil tudi na swing – šport ob glasbi. 😉 In od vsega najljubše: metanje Maše v zrak (Bolj visoko Bjaz, bolj visoko!) 🙂

Letos si bil tudi udeleženec freeride kampa v Kranjski Gori, kaknšo izkušnjo si dobil?
Ma super je bilo (razen vremena). Izkušnje pozitivne (sva bila skupaj z prijateljom Petrom in si upam trditi, brez ga vprašat, da so bile njegove tudi). Ma moram tudi priznat, da manj nisem pričakoval. Človek se hitro navadi na dobro. Zna se zgoditi se, da si bom v kratkem kupil fullface čelado in ščitnike 🙂 Hvala Gorazd, hvala Rok, hvala Tine.

Najljubši plac za furat?
Še vedno Katarina, Jakob in na Slavkov dom, pa pri Mariji desno in po Jajčkih dol. Če pa ni časa dovolj (prekratek dan), Jajčka takoj po službi. Dan kar dobi smisel in lepoto.

Imaš kaj za povedat ostalim Rajdovcem?
Kot bi rekel Saša Merljak: fight to unite! Kolesa so za vozit, vožnja je užitek in nikoli ne pozabite biti spoštljivi do matere Narave – nam nudi preveč, da bi jo lahko zanemarjali.


Blaž


Blaž in Slackline


Blaž na prvem freeride tečaju 2007

Zavarovalnica Triglav, d.d.