Aleš Verbnik

Po kratkem premoru nadaljujemo s predstavitvijo Rajdovcev. Tokrat je na vrsti Aleš Verbnik, prekaljeni spustaš in po novem tudi dirkač v krosu. Eden očetov MTB Sokol ekipe in tudi pobudnik in organizator marsikaterega projekta.

Menda si eden od ustanoviteljev Rajda?
Baje res, iz gostilniškega pogovora ob pivu do soustanovitelja je minilo zelo malo časa.

Govori se da boš dal letos dh kolo ponovno malce na stran in dirkal XC, kako to? 🙂
Spust je zelo zahtevna disciplina in zahteva celega človeka. Da si dober moraš za ta šport res živeti in se mu prepolnoma predati. Žal pa moje delo tega ne omogoča več in sem samo ljubiteljski kolesar. Ker pa sem po naravi tekmovalen človek sem si kot nov izziv dal tekmovanje v XC-ju. To bo tudi prioriteta pred tekmami v spustu, katerih namen bo zgolj zabava in sprostitev v dobri družbi.

Pred leti si bil tudi delegat za spust in 4kros na Kolesarski Zvezi Slovenije, bi počel še kaj podobnega mogoče v klubu?
Biti delegat na KZS-ju je bila zelo dobra izkušnja. Ko sem prevzel to funkcijo sem bil mlad in še malo bolj “naiven”, verjel sem, da se da zgolj s trdim delom in voljo marsikaj spremeniti. Sedaj ugotavljam, da je to bolj “politična” funkcija. Prav zaradi tega me sedaj taka funkcija ne zanima. Veliko raje pomagam v klubu, kjer smo res dobra ekipa in uspeh je odvisen samo od nas.

Lani si naredil izpit za učitelja gorskega kolesarjenja, kje te bomo lahko letos še srečali?
Izpit za učitelja gorskega kolesarja sem opravil predvsem za svoj “gušt”. Upam pa, da mi bo še kdaj prav prišel. Mogoče v prihodnjih letih ???

Katera tekma ali prireditev ti bo najbolj ostala v spominu (kot tekmovalcu ali organizatorju) in zakaj?.
Kot organizator definitivno skupno državno prvenstvo XC in Dh-ja na Črnem Vrhu 2005. Naša ekipa je naredila praktično vse od ideje do trasiranja proge, celotne organizacije vikenda, poleg tega pa smo zraven še uspešno tekmovali. Tekma je izpadla odlično, vsi tekmovalci zadovoljni s progami, veliko gledalcev in pa sobota zvečer nepozabna zabava.

Imaš verjetno najbolj založeno domače skladišče za kolesa, kaj vse lahko najdemo pri tebi?
Raje ne povem :-). Trenutno imam 4 kolesa: cestaka (Cube), MTB trdaka (Cannondale), All mountain kolo (Cannondale) in DH kolo (Trek), pa še delov za vsaj eno kolo.

Kje vidiš Rajd čez 5 let?
Rajd je trenutno edini klub, ki načrtno dela z mladimi na področju spusta, bmx-a in 4x v Sloveniji. Tako, da lahko v prihodnje pričakujemo mnogo naslovov DP, kakšnega top svetovnega spustaša, mogoče olimpijca… Predvsem pa klub, ki bo organiziral največ tekem v Sloveniji. Upam le, da nam ne bo zmanjkalo energije za vse to.

Želiš še kaj povedati ostalim rajdovcem in svojim oboževalcem?
Vsak dan na kolesu izkoristite maksimalno !!!


Najbolj aktualna slika ta trenutek 🙂

Zavarovalnica Triglav, d.d.