Zgodovina prireditev

V letu 2012 bomo praznovali deseto obletnico naše prve velike in zelo odmevne prireditve – še v okviru revije Sokol smo leta 2002 organizirali prvi Bike Fight, mestni dvoboj z gorskimi kolesi. Ob križišču Miklošičeve ceste in Prešernovega trga v Ljubljani smo naredili več, kot je bilo takrat mogoče in hitro smo dobili krila za celo vrsto prireditev, ki smo jih organizirali od takrat dalje – do leta 2006 kot revija Sokol in ŠD Sokol, od takrat dalje kot KD Rajd. V desetletju smo skupaj organizirali več kot 40 dirk za državna prvenstva, pokal Slovenije in lastne pokale, k temu pa lahko prištejemo še številne manjše prireditve, soorganizacijo pri nekaterih največjih kolesarskih dogodkih v Sloveniji ter aktivno sodelovanje pri drugih športnih in nešportnih dogodkih.

Na seznamu prireditev so dirke v vseh disciplinah gorskega kolesarstva, ki smo jih organizirali v Ljubljani, Kranjski Gori, Ajdovščini, Kranju, Kopru, Kamniku, Mariboru, Celju, Črnem Vrhu nad Idrijo in Trbovljah. Med najbolj odmevne in največje organizacijske prireditve štejemo: Siemens Mobile Bike Fight, prvo skupno državno prvenstvo v spustu in krosu, Itak Rajd Pokal, Itak Bike Fest, več državnih prvenstev

V sezoni 2012 bomo organizirali večjo dirko na BMX progi v Ljubljani, šolsko prvenstvo v disciplini BMX, aktivno pa bomo sodelovali tudi pri organizaciji Evropskega prvenstva Masters XCO/DHI v Kranjski Gori.

Na sliki zmagovalec Bike Fighta Dejan Gorenc v Ljubljani leta 2003, v dresu ŠD Sokol. Dejan je naš trenutni podpresednik in tudi glavni pobudnik ustanovitve današnjega Rajda.

win_bflj.sized

Zavarovalnica Triglav, d.d.