BMX še živi: Proga v Ljubljani marca prihodnje leto, Tilen in Dado aktivna

Dolgo pričakovana proga v Ljubljani se bo začela graditi marca prihodnje leto. Odločitev je padla pred kratkim na delovnem sestanku vseh vpletenih pri izgradnji zadrževalnega bazena ob Linhartovi cesti. Dela na bazenu sicer napredujejo po načrtu, tako da bo končno stanje na območju doseženo že letos, vendar je prišlo do zapleta pri začetku gradnje drugega, B2 bazena. Od tam naj bi se tudi dobil material za izgradnjo BMX proge. Seveda se tu poraja vprašanje kje je ves material ki je nastal pri izkopu obstoječega bazena? Materiala je bilo seveda preveč da bi ga hranili tam, zato je bil verjetno uporabljen že drugje. Za premik začetka gradnje smo se morali strinjati tudi mi, saj nam je bilo uradno obljubljeno s strani naročnika projekta VO-KE (Vodovod Kanalizacija Ljubljana) da bo proga stala že letos. Na predlog pa smo pristali tudi z naših razlogov – v zimskih mesecih je proga tako ali tako neobiskana, v nizkih temperaturah je gradnja otežena, poleg vsega pa bomo imeli po končni situaciji na območju še boljši pregled in možnost dodatnih popravkov na načrtu.

Rajdova BMX “sekcija” je letos aktivna le z dvema tekmovalcema, Tilnom Frankom in Davorinom Malekovićem, ki sicer pridno migata tudi na tem področju. V preteklem vikendu sta dirkala v Avstriji, kjer sta v vseh tekmovanjih dosegla lepe uvrstitve med prvih deset tekmovalcev. Običajno Tilen na lokalnih tekmovanjih v Avstriji zmaga več ali manj vse kar se da, tokrat pa je bila konkurenca celo malo bolj številčna kot običajno, poleg tega se je Tilen vrnil na kolo po dveh mesecih mirovanja po poškodbi zapestja.
Tilen vodi tudi obnovno Mariborske BMX steze, ki se gradi po čisto pravih BMX merah (tako kot bo pri nas v Ljubljani). Več o gradnji si lahko preberete na njegovem blogu www.tilenfrank.com .


Tilen in Dado na podelitvi v Avstriji.

Zavarovalnica Triglav, d.d.