Peterica hitrih združena v Bikehanic – 20 Chocolate

Kolesarsko društvo Rajd predstavlja novo razvojno gorskokolesarsko ekipo Bikehanic –  20 Chocolate, katere člani bodo dirkali v spustu in enduru. Pet tekmovalcev iz različnih koncev Slovenije ima skupaj več naslovov državnih prvakov in drugih odličnih rezultatov, in vsak izmed njih bo zagotovo nevaren na vsaki dirki v sezoni.

Ekipo Bikehanic – 20 Chocolate tvorijo Marko Niemiz, Žan Pirš, Ažbe Kalinšek, Enej Podlipnik in Val Celestina. Vsak izmed njih je kljub svoji mladosti že dosegel opazne tekmovalne rezultate, tudi v lanski, močno skrajšani sezoni, so ti tekmovalci osvojili več naslovov državnih prvakov.

Ekipa je naslednica uspešne, štiri leta trajajoče zgodbe Sinter Brakes Team, znotraj katere so našli prostor hitrejši Rajdovi tekmovalci, ki jim je manjkala odskočna deska za prehod v dirkanje na najvišjem nivoju. To najbolje kaže razvoj Žaka Gomilščka, ki se je v Sinterjevi ekipi razvil do prvovrstnega spustaša in si priboril mesto v glavni ekipi Rajda, torej programu Unior – Sinter. S tem, ko je Sinter s svojim sponzorstvom stopil stopnico višje, sta vrzel zapolnili podjetji Bikehanic in 20 Chocolate ter ustvarili pogoje za nadaljevanje uspešnega razvojnega programa.

Žan Pirš in Marko Niemiz bosta letos prvič dirkala v članski konkurenci, zato je pred njima zagotovo težka sezona. Žan je dirkanje v mladinski kategoriji zaključil z naslovom državnega mladinskega prvaka, Marko pa je bil najhitrejši mladinec na državnem prvenstvu v enduru.

Žan Pirš, Marko Niemiz, Enej Podlipnik, Val Celestina, Ažbe Kalinšek (foto: Anže Furlan)

Ažbe Kalinšek je v bil lani v samem vrhu kategorije U15 v enduru, dirko 4Fun Golovec Trails je tudi zmagal. Enej Podlipnik je na isti dirki slavil v kategoriji do 19 let, in tudi sam je bil vedno pri vrhu maloštevilnih dirk v enduru. Val Celestina se je Rajdu pridružil z letošnjo sezono, s seboj pa prinaša naslov državnega prvaka v spustu med mlajšimi mladinci.

Organizacijsko bo ekipo vodil Miha Jakopič, sicer vodja Rajdove panožne kolesarske šole, svoje tehnično in dirkaško znanje pa bo s tekmovalci še naprej delil Žiga Pandur, eden najboljših slovenskih tekmovalcev v spustu. 

Glavna partnerja ekipe imata ob vsem skupaj jasno poslanstvo. 20  Chocolate je slovenski proizvajalec čokolad in namazov, ki so izdelani z ekološko in etično pridelanimi surovinami, vsakogar pa navdušijo s svojim bogatim okusom. Tablica 20 Chocolate bo odlična nagrada za dober rezultat. Bikehanic je najsodobnejši in bržkone tudi največji kolesarski servis v Sloveniji, vrhunski mojstri iz servisa pa bodo poskrbeli, da bodo tekmovalna kolesa v brezhibnem stanju. Partnerji ekipe so še Mestna občina Ljubljana, Extreme Vital, Sinter in Factory Store.

Ekipa bo dirkala na dirkah slovenskega pokala v spustu – Unior DH Cup ter dirkah serije SloEnduro. V programu so tudi dirke višjega mednarodnega nivoja.

Ekipa na družabnih omrežjih:
Instagram: @Bikehanic20Chocolate
Facebook: @Bikehanic20Chocolate

Foto: Anže Furlan

Zavarovalnica Triglav, d.d.