Nalaganje Dogodki

« All Dogodki

  • Ta dogodek je pretekel.

Bike & Beer Friday – enduro kolesarska tura: manj znani Golovec (težavnost: srednja)

11. junija, 17:30 - 19:30

OBVEZNA PRIJAVA preko spletnega obrazca (klik)

TEŽAVNOST: srednja (rdeča) – aktivnost je primerna za kolesarje z nekaj izkušnjami, za udeležbo priporočamo primerno predznanje osnovnih tehnik gorskega kolesarstva (osnovni položaj, zaviranje, zavijanje).

ZBIRNO MESTO: Križišče Hradeckega cesta in Pot na Golovec (link lokacija)

OPIS: Petek je čas za time out! Da ne boste po Golovcu vedno furali le najbolj obljudenih prog, vas tokrat peljemo po manj znanih poteh in enoslednicah, zaključili pa bomo na novi “nebeški” progi. Seveda nas po koncu ture čaka še druženje ob kozarcu hladnega v bližnjem Urban Ringu. Med samo turo bo vodnik poskrbel, da se ne izgubimo ter da se varno in zabavno počutimo na kolesu.

OSNOVNI PODATKI:
Kdaj: petek, 11.6.2021
Čas odhoda: 17:30
Konec ture: 19:30 (po turi se gre na pivo in druženje v Urban Ring na Dolenjski cesti)
Prevoz do izhodišča: v lastni režiji
Tura je primerna tudi za e-gorska kolesa.
Vodnik: Luka Omahen; TKV1
Dolžina ture: do 15 km
Okvirno trajanje ture: cca. 2 uri

OBVEZNA OPREMA: običajna oprema za gorsko kolesarjenje. Brezhibno gorsko kolo z vsaj sprednjim vzmetenjem, s profiliranimi plašči (širina nad 2.2cm), kolesarska čelada, zaščitne rokavice, zaščitna očala, nahrbtnik, rezervna zračnica, priročno orodje, set prve pomoči, osebni dokument in zdravstvena kartica. Zaradi enduro stezic je priporočljiva uporaba ščitnikov za kolena in komolce. Tura je primerna tudi za e-gorska kolesa. Primernost opreme se oceni na začetku ture.

NAPOTKI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA BOLEZNI COVID-19: Vadba bo potekala skladno z Odloki o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti in vse udeležence naprošamo, da so z njimi seznanjeni in jih tudi upoštevajo. Vse udeležence naših aktivnosti naprošamo, da upoštevajo vsa higienska priporočila NIJZ (predvsem: upoštevanje zadostne medosebne razdalje vsaj 1,5 m, osebe z znaki okužbe dihal naj se ne udeležujejo aktivnosti, upoštevanje higiene kihanja, kašlja …).

Podrobnosti

Datum:
11. junija
Čas:
17:30 - 19:30
Kategoriji:
,

Organizator

Tina Vaukner
Telefon:
041 604 517
Email:
info@kd-rajd.si

Prizorišče

Golovec
Slovenija + Google Map