Akcija Gremo na Kolo

Udeležite se akcije GREMO NA KOLO v Ljubljani! Razgibajte se in sodelujte v žrebu za privlačne nagrade!

Akcija poteka v obliki kolesarskih izzivov in vodenih tur. Zaključi se 15. septembra 2022.

Kolesarski izzivi se beležijo preko aplikacije Strava. Seznam izzivov in podrobne informacije najdete tu.

Vodene kolesarske ture so sproti objavljene na spletni strani www.kd-rajd.si. Ture so zelo raznolike, zato vsakdo najde nekaj zase. Več informacij o vodenih kolesarskih turah v sklopu akcije najdete tu.

Preveri izzive

Pridruži se turi

Prijavi se na izziv ali na turo

Podrobno o akciji

Nagrade izziva #MTBLJUBLJANA prispevata podjetji Extreme Vital in Factory Store.

Pokrovitelji akcije:

IZZIVI

V kolesarski akciji GREMO NA KOLO v Ljubljani so za kolesarje na voljo štiri izzivi. Akcija je namenjena rekreaciji – uživanju na kolesu. Brez tekmovalnega značaja. Prvi izziv ima cilj s kolesom osvojiti 10 vrhov v okolici Ljubljane. Drugi izziv poteka v Bike Parku Ljubljana v Podutiku in v parku Golovec trails. Pri tretjem izzivu opišete vašo najljubšo kolesarsko turo v okolici Ljubljane. Četrti izziv je namenjen družinam, da skupaj kolesarijo na sladoled. Kolesarski izzivi potekajo preko Strava kluba »GREMO NA KOLO v Ljubljani«. Sodelujete lahko v enem ali več izzivih. Vsi udeleženci se s svojim sodelovanjem potegujete v žrebu za bogate nagrade. Izzive lahko opravite do 15. septembra. Podelitev nagrad bo potekala 17. 9. 2022 v okviru festivala Ljubljana MTB vikend.

Kako sodeluješ v izzivu?

 1. Izbereš izziv in prebereš pravila posameznega izziva,
 2. Kolesariš v Ljubljani in okolici glede na izbiro izziva,
 3. Prijaviš se v aplikacijo Strava in včlaniš v klub GREMO NA KOLO v Ljubljani (povezava)
 4. V aplikaciji Strava na »zid« (post – zadnji zavihek) kluba objaviš najmanj eno fotografijo in ključnik izziva, npr. #10vrhov, #MTBLjubljana, #MojaNajTura, #Kolozmajčki
 5. Udeležiš se podelitve na Ljubljana MTB vikendu

IZZIV 1: #10VRHOV

NALOGA:

V času trajanja akcije s kolesom osvoji vsaj 10 vrhov s seznama. V žrebu za nagrade sodeluješ tako da svoje kolesarske izlete zabeležiš v Strava klub GREMO NA KOLO v Ljubljani v obliki zapisa na zidu (»post«). Poleg opisa ture objavi še fotografijo s posamezne ture.

PRAVILA:

Pogoj za sodelovanje v izzivu je osvojenih 10 vrhov, pri čemer je pogoj minimalna razdalja 5 km na turo in ne več kot en osvojen vrh na eni turi. Lahko pa v istem dnevu opraviš več ločenih tur (kar pomeni več objav v Stravi – 1 vrh je ena sled).

PRIMERNOST:

Izziv je primeren za vse vrste koles, večina ciljev je dostopna tudi s cestnimi kolesi.

Seznam vrhov:

 • RAŠICA (PD na Rašici)
 • TOŠKO ČELO (Lovska koča)
 • KATARINA NAD MEDVODAMI (Gostilna Dobnikar)
 • KORENO NAD HORJULOM (Kmečki turizem pri Lenartu)
 • KRIM (PD na Krimu)
 • KUREŠČEK (PD na Kureščku)
 • MALI LIPOGLAV (Kmečki turizem Pri Jakopcu)
 • JANČE (PD na Jančah)
 • ORLE (Gostilnica Orle)
 • ZAGORICA PRI DOLSKEM (rojstni dom Jurija Vege)
 • DOBENO (Gostilna Pri Blažu)
 • RAKITNA (Hotel Rakitna)
 • TURJAK (Okrepčevalnica-Pizzerija Rozika, Turjak 17)
 • ŽAGARSKI VRH (Dom radioamaterjev-nameščen zunanji žig).

IZZIV 2: #MTBLJUBLJANA

NALOGA:

Za sodelovanje v izzivu #MTBLJUBLJANA se na kolo odpraviš v oba ljubljanska gorskokolesarska parka (Bike Park Ljubljana v Podutiku in Golovec trails nad Rudnikom), kjer uživaš v vožnji po legalnih kolesarskih enoslednicah. Brez skrbi, manj zahtevne poti so primerne tudi za kolesarja z osnovnim znanjem vožnje s kolesom. Na izziv povabi še prijatelja!

PRAVILA:

Cilj izziva #MTBLJUBLJANA je odpeljati vsaj tri proge v vsakem izmed parkov. Ena proga je vzpon, dve pa sta spust, npr. za Bike Park Ljubljana – za gor VZPON, ter za navzdol PRIMORKA in DUAL, za Golovec Trails pa za gor VZPENJAČA, ter za dol TRIJE BRATJE in ZMAJEVA.

PRIMERNOST:

Brezhibno gorsko kolo z vsaj sprednjim vzmetenjem, s profiliranimi plašči in kolesarska čelada.

Bike Park Ljubljana

Golovec trails

IZZIV 3: #MOJANAJLJTURA

NALOGA:

Kolesarski izziv #MOJANAJLJTURA si v resnici zastaviš sam. Zanima nas, kam pelje tvoja najljubša tura v Ljubljani in okolici? Tukaj ni omejitev glede na tip kolesa, podlago, dolžino ture in končni cilj. 

Tura je lahko tvoj trening za Maraton Franjo, lahko je nedeljski izlet po Ljubljanskem barju, kolesarjenje s prijatelji po turističnih točkah okrog Ljubljane ali drugo. Naj pride do izraza tvoja domišljija. 

PRAVILA:

Minimalna dolžina ture je 5 km, ostalo prepuščamo tebi.  Ob objavi sledi v aplikaciji Strava objavi vsaj eno fotografijo, opis poti in nam predstavi, zakaj je to tvoja najljubša tura.

PRIMERNOST:

Za vse vrste koles.

IZZIV 4: #Kolozmajčki

NALOGA:

Kolozmajčki kolesarijo na sladoled. Izziv je namenjen družinam.

S kolesom se odpravite na krajši ali daljši izlet po Ljubljani in okolici in otroke nagradite s kepico ali dvema sladoleda. Družinski kolesarski podvig zabeležite v obliki gpx sledi in fotografije, kjer uživate na kolesu/sladoledu.

PRAVILA:

Za sodelovanje v izzivu sta potrebna en starš in en otrok, sicer je izziv zelo odprte narave, najpomembneje je, da varno kolesarite in uživate v zasluženem sladoledu.

PRIMERNOST:

Primerno za vse.

 

VODENE KOLESARSKE TURE

V okviru akcije GREMO NA KOLO v Ljubljani organiziramo vodene kolesarske ture v Ljubljani in okolici. Ture so primerne za različne vrste koles, po zahtevnosti so pa lahke in primerne za vsakogar.

Kolesarsko turo vodi licencirani kolesarski vodnik. Udeležba na turi je brezplačna. Število mest je omejeno. Vsi udeleženci so vključeni v žreb za praktične nagrade. Podelitev nagrad je 17./18. 9. 2022 na Ljubljana MTB vikendu.

Za udeležbo na turi se prijaviš vsaj 2 dni pred turo preko obrazca.

KOLEDAR VODENIH KOLESARSKIH TUR:

11. 9., ob 17.00 GREMO NA KOLO v Ljubljani: makadamarska tura Planinca, Dolgi most (preberi več o turi)

Povezava do prijavnega obrazca

 

PODROBNO O AKCIJI

Akcija poteka od 10. 5. 2022 do 15. 9. 2022. Podelitev nagrad za posamezne izzive bo 17. 9. 2022 na festivalu Ljubljana MTB Vikend.

V akciji lahko sodeluje vsak, vrsta kolesa ni pomembna. Izzivi in ture so ne tekmovalne narave. Bistvo je, da uživamo v kolesarjenju in odkrivamo Ljubljano in okolico.

Dovoljeno je kolesarjenje po legalnih poteh. Organizator akcije ni odgovoren za kakršnokoli škodo na osebah ali predmetih. Vsak vozi in se udeleži programa na lastno odgovornost. V kolikor vozite po javnih voznih površinah morate upoštevati cestno prometna pravila.

Udeležba v izzivih in na turah je brezplačna. Organizator akcije je Kolesarsko društvo Rajd, akcijo podpira Mestna Občina Ljubljana.

Za vsa dodatna vprašanja glede akcije se obrnite na info@kd-rajd.si.

SODELOVANJE V IZZIVIH:

 1. Preko aplikacije Strava (brezplačna verzija)
 2. Včlanitev v Strava klub GREMO NA KOLO v Ljubljani
 3. objava fotografije iz izziva na časovnico (post) kluba, zaželen kratek opis in objava na lastnih socialnih omrežjih s ključnikom #GremoNaKoloVLjubljani
 4. Ob objavi je potrebna navedba imena izziva (#10vrhov, #MTBLjubljana,…) na časovnico (post)

Možnosti nalaganja aktivnosti na aplikacijo Strava

Zavarovalnica Triglav, d.d.